Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya esterilització de gats ferals a Sant Miquel de la Vall

Campanya esterilització de gats ferals a Sant Miquel de la Vall - dilluns 10 de febrer de 2020

Donada la sobrepoblació de gats ferals al nucli de Sant Miquel de la Vall i, a l’empara de la llei de protecció d’animals (Decret Legislatiu 2/2008, article 16.1) l’Ajuntament ha pres com a mesura de control emprendre una campanya d’esterilització aquest proper, dilluns 10 de febrer de 2020, juntament amb la col·laboració de l’associació  ”Un mes del poble”  i el voluntariat del municipi.

L’Ajuntament ha adoptat aquesta mesura amb la finalitat de controlar el creixement de les colònies a través de l’aplicació del mètode CER (Captura-Esterilització-Retorn). Aquest mètode consisteix en la captura dels gats d’una o varies colònies mitjançant gàbies trampa, posteriorment, els gats són esterilitzats i retornats al seu territori. Els gats intervinguts es marquen amb un tall a l'orella per a identificar-los com a estèrils.

És per aquest motiu que es demana al veïnat, de Sant Miquel de Vall, amb animals domèstics a càrrec, especialment gats i gossos, tingui controlades les seves mascotes durant els dies de captura, de dissabte 8 al diumenge 9  de febrer, per tal d’evitar captures innecessàries. De la mateixa manera es demana no alimentar els gats del carrer a partir del dijous 6 de febrer per tal de facilitar les tasques de captura amb les gàbies trampa durant el cap de setmana.

Document Actions